Powered By Blogger

11 Eylül 2017 Pazartesi

Güneşte patlamalar bizi etkiler mi?

     Güneşte patlamalar olmaya devam ediyor. Benim uzayla, güneşler, gezegenlerle ilgili merakım vardır. Bu nedenle böyle bir haber gördüğümde hemen okurum. Son okuduğum haberde böyle bir haberdi. Bu arada haberin linkini de şuraya bırakıyorum. Detay öğrenmek isteyenler bakabilirler. Güneş’te X seviyesinde bir patlama olmuş. X ne anlama geliyor peki? Patlamaların en yüksek seviyesi anlamına geliyormuş. Bu X patlamasından 7 ve 8 Eylül’de de olmuş. Bu patlamaların ilki güneş depremine neden olmuş. Bu deprem bildiğimiz sallantı anlamında değil. Sismik dalgaların yayılması, güneş depremi olarak adlandırılıyor. Peki bu sismik dalgalar bizi etkiler mi? Ne insan sağlığını ne de iletişim araçlarını etkilemiyormuş. 

2 yorum:

  1. Bence etkiliyordur. Zaten son zamanlarda olanlar endişe verici. Son büyük depremle eksenimiz de kaymış Cem. Dilerim daha kötü afat görmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyayı tüm insanlık olarak berbat ettik. Dünya da bunun acısını alıyor bizden. Daha her şey yeni başlıyor. Seller, depremler, fırtınalar peşi sıra gelecek. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil